Coöperaties, c’est quoi ça?

Coöperaties, c’est quoi ça? Gratis

zo 19.03 / 14:00 - 18:00 / gratis / Diverse locaties / rondleiding

De geschiedenis van de stad Gent barst van de coöperatieve organisaties. Maar is die rijke geschiedenis gedoemd om in een archiefkast te belanden? Hoe sterk leeft die coöperatieve gedachte vandaag nog in Gent? En wat kan dit betekenen aan de andere kant van de wereld?

Tijdens de laatste dag van BLAUWDRUK neemt Belmundo je mee doorheen de gebouwen van Vooruit, Minardschouwburg en andere interessante plekken in de buurt. Ontmoet personages, wandel langs beelden en teksten die je het verhaal van coöperaties vertellen. En ontdek samen met ons hoe coöperaties een alternatief kunnen bieden in onze huidige economie.

Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Een heleboel Gentse organisaties organiseren een maand lang tientallen activiteiten: wandelingen, workshops, films, debatten… In 2017 is het Belmundo-thema ‘Een andere economie’.

in het kader van: Belmundo - organisatie: Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum - in samenwerking met: Vooruit, AMSAB - Instituut voor Sociale Geschiedenis, Humus vzw, Minardschouwburg & Amnesty International - beeld (c) Karin Borghouts