Netwerkevent: Het Nieuwe Programmeren

Netwerkevent: Het Nieuwe Programmeren Bestel tickets

Vooruit & Gonzo (circus) presenteren ism deBuren

za 18.03 / 14:00 - 18:00 / op uitnodiging / Foyer Theaterzaal / debat / workshop / talk

opgelet: enkel voor professionals uit de muzieksector

Wat is het nieuwe programmeren? Welke rol speelt het publiek? Hoe zit het met de diversiteit in de programmering? En welke voorbeelden uit binnen- en buitenland kunnen ons inspireren tot minder eenheidsworst en opgewarmde kost?

Ondanks alle hypes en op voorhand uitverkochte muziekfestivals zijn programmeurs – vaak gevangen in een commerciële logica – naarstig op zoek naar nieuwe vormen van programmeren en naar nieuwe verhalen om het publiek te bereiken. Het eigenzinnig en onafhankelijk muziektijdschrift Gonzo (circus), Vooruit en Kennisknooppunt deBuren maken een rondgang in het veld.

In Gonzo (circus) #138 - uit op 6 maart 2017 - neemt Jan Hiddink (WORM, Rotterdam) de rol van de programmeur kritisch onder de loep. “De programmeur werkt bij een popzaal. Meestal is het een hij, een enkele keer ook een zij. De programmeur heeft een eigen wil, maar hoedt zich ervoor deze professioneel uit te spelen. De programmeur is een handelaar, die bemiddelt tussen vraag en aanbod.” Daarom moet de programmeur volgens Jan Hiddink opnieuw op zoek naar betekenis.

We nodigen alle Vlaamse en Nederlandse programmeurs uit om dieper in te gaan op dit actuele thema. Naast een keynote van Jan Hiddink en workshops is er ook volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens de borrel. ’s Avonds ben je uitgenodigd om gratis BLWDRK @ KERK bij te wonen, met live shows van o.a. Ben Bertrand en Fourth World Magazine. Graag wel op voorhand inschrijven via wouter@vooruit.be. Daarnaast organiseert Vooruit op vrijdag 17 maart BLWDRK, met een top notch line-up. En Gent biedt natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor een fijn weekendje weg.

Ga snel naar de Google Form om je in te schrijven! Ben je zelf geen programmeur of wil je andere programmeurs uitnodigen? Aarzel niet om deze uitnodiging aan een collega te bezorgen. De tekst van Jan Hiddink en praktische informatie over de event ontvang je begin maart.