BLWDRK @ KERK
BLWDRK @ KERK
BLWDRK @ KERK

BLWDRK @ KERK Bestel tickets

Ben Bertrand / Fourth World Magazine / Lieven Martens / Bruno Coussée / Dj IJf Boulet

za 18.03 / 23:00 / ihkv De Sloop: €25 (add) / 21 / 18 / 15 (vvk) / KERK Gent / concert

BLWDRK trekt op zaterdag naar KERK Gent, want tijdens De Sloop - het definitieve afscheidsfeestje van de site - cureren Vooruit, Stroom.tv, Treehouse en KERK samen de Ambient Room. In het centrum van het feestgedruis creëren we een oase van all things ambient en new age, met live sets en dj-sets in een aangepast decor.

ism Treehouse, KERK & Stroom.tv


Ben Bertrand
Een Brusselse klarinettist die met elektronica en loops subtiele fourth world ambient creëert waarbij het makkelijk wegdromen is. Eerste EP ‘Era / Erea’ kwam net uit op Off Records. 


Lieven Martens
Lieven 'Moana' Martens begon zo'n goeie 10 jaar geleden als Dolphins Into The Future aan een vrijwel eenmans new age en analoge synth revival. In die periode regende het bejubelde platen op fijne labels als KRAAK, Release The Bats en Not Not Fun. Martens was live te zien in Europa, Mexico en Japan. Vanaf 2013 begon hij onder eigen naam opnames uit te brengen. In zijn werk gaat hij de minimalistische toer op en lonkt hij nadrukkelijk naar hedendaags klassieke composities. 


Bruno Coussée
Cousseé verraste vorig jaar tijdens de new age hoogmis Full Moon Healing iedereen met zijn kosmisch krautproject EILAND. Met pulserende baslijnen en etherische synthriedels zorgde hij voor een hypnotisch hoogtepunt. Bruno staat deze keer helemaal alleen met een basgitaar en een stapel effecten in de Ambient Room. Het wordt iets gelijkaardig maar toch weer anders.

Fourth World Magazine
Fourth World Magazine is een zijproject van The King of Zijprojecten Spencer Clarke. Onder de namen Skaters, Typhonian Highlife en Vodka Soap groeide hij uit tot een underground icoon. Clarke is numero uno in het door de mangel halen van brakkige new age, gruizige drones en Jon Hassel-homages.

Fourth World Magazine is een van zijn minder gekende projecten. Met de reissue van het fantastische 'The Spectacle Of Light Abductions' - een tape die in februari 2017 op het Pacific City Sounds Visions-label verschijnt - komt daar snel verandering in.


Dj IJf Boulet
Stroom.tv represent met dj IJf Boulet! Hij haalt zijn meest mistige ambient en new age-plaatjes boven.