BLWDRK
BLWDRK
BLWDRK
BLWDRK
BLWDRK
BLWDRK

BLWDRK Bestel tickets

Juju & Jordash (live) / Inga Copeland / Nosedrip / Tolouse Low Trax / Mon Alberteen / Baleine 3000

vr 17.03 / 20:30 - 04:00 / €5 / Balzaal / Muziek

Online verkoop is niet meer mogelijk, er zijn nog tickets verkrijgbaar aan de kassa!

Vooruit timmert tijdens BLAUWDRUK een top notch elektronica line-up bij elkaar, onder de noemer BLWDRK. Dat doen we samen met een oude bekende - Stroom.tv - en twee nieuwe vrienden uit het Gentse: KERK en Treehouse. Zakken af naar de Balzaal: Dekmantel-kroonprinsen Juju & Jordash, dissonante avant-elektronica diva Inga Copeland, kraut-tovenaar Tolouse Low Trax, het Brusselse Mon Alberteen, synth-pop-supergroep Baleine 3000 en dj Nosedrip.

LINE-UP

  • 21:00 Baleine 3000 
  • 21:45 Nosedrip
  • 22:00 Mon Alberteen
  • 22:45 Nosedrip
  • 23:00 Inga Copeland 
  • 23:45 Nosedrip
  • 00:00 Juju & Jordash
  • 01:00 Tolouse Low Trax 
  • 02:00 Nosedrip

En het blijft niet bij BLWDRK op vrijdag 17 maart. De dag erna, op zaterdag 18 maart, kan je bij KERK terecht op De Sloop, het officiële maar feestelijke afscheid van een in Gent en omstreken ondertussen legendarische site. Vooruit cureert tijdens De Sloop een all ambient, all new age room - de line-up vind je hier. Tussen dit en hun volgend avontuur plant KERK samen met Vooruit trouwens nog een aantal nieuwe concepten in 2017. Ook Treehouse en Stroom.tv gaan in 2017 regelmatig met Vooruit in zee.

ism Treehouse, KERK & Stroom.tv - Op vertoon van je zaterdag-ticket van De Sloop kan je op vrijdag 17 maart gratis binnen op BLWDRK - zolang er plaatsen beschikbaar zijn that is.


JUJU & JORDASH (live) 

Het gevierde producer-muzikantenduo Gal Aner en Jordan Czamanski - beter gekend als Juju & Jordash - vormen vrijdag de kers op de taart. Al een kleine 15 jaar zijn ze beroemd voor hun innovatieve cocktail van psychedelische fusion en dance. Hun improvisaties met analoge synths en drummachines monden steevast uit in spacey maar altijd uitbundig dansvloer optimisme.

Sinds 2009 zijn ze ook een van de paradepaardjes van het Amsterdamse Dekmantel-label. Live kan je Juju & Jordash met de regelmaat van de klok terugvinden op de podia van de Berlijnse cultclub Berghain, Fabric, Dimensions of het Dekmantel Festival. En nu dus op BLWDRK.

“These mischievous miscreants are the opposite of clean-cut, and proud of it.” - Pitchfork


INGA COPELAND

Oude bekende Inga Copeland - vroeger de helft van enigmatische duo Hype Willams (met Dean Blunt) - vervoegt BLWDRK. Sinds 2014 is Copeland ook solo actief, onder haar eigen naam of als Lolina. Ze maakte de voorbije jaren naam als dissonante avant-elektronica diva en stond in 2015 in de Balzaal als headliner van Suavemente. Met haar in dub gedrenkte, mistige beats en synthexcursies maakt Copeland gedeconstrueerde, mutant clubmuziek die uniek in haar soort is.


TOLOUSE LOW TRAX 

“The primitiveness in my music is linked to something simple, and that doesn’t have to be obligatory minimal. For me it is enough to dance rough around the core.” Zo vat de Duitse producer Detlef Weinrich zelf zijn aanpak samen. Als lid van Kreidler en man achter Düsseldorfs beruchte Salon Des Amateurs weet hij als geen ander hoe krautsynthloopjes te fabriceren. Met zijn obscure, ontmantelde afrohouse beats creëert de Duitser een hypnotiserende voodoo bouillabaisse. For freaks only.


MON ALBERTEEN 

Huisbereide booty en acid house bereid door lokale held TG Gondard (zie ook Colombey, Pizza Noise Maffia). Een soundtrack recht uit de Brusselse underground die perfect past bij een nacht vol foute keuzes.


NOSEDRIP 

Ziggy Devriendts alter ego heeft eigenlijk geen verdere uitleg meer nodig: ‘s mans naam en faam staan als een huis. Nosedrip is een van de sterkhouders van Stroom.tv en stichter van het Stroom-label (Jan Zonder Vrees! Alain Neffe!). Daarnaast is hij ook radiomaker en drijvende kracht achter Full Moon Healing. Als dj is hij volstrekt onbezorgd over flauwekul als genres, scenes en opgelegde beperkingen. Goede smaak en een open mind primeren bij Nosedrip: meteen ook de hoofdreden waarom we hem in Vooruit zo graag zien.


BALEINE 3000

Brein achter het geniale Brusselse Vlek-label Lawrence Le Doux houdt zich - naast zijn eigen house deconstructies - ook bezig met Baleine 3000. Dit trio telt naast Le Doux ook de Franse dj Afrojaws en de Japanse cult mc Illreme (berucht door zijn bizarre disco EP voor Mister Saturday Night als Jun Kamoda) in de rangen. Baleine 3000: een lo-fi supergroep die brakkige synthpop en abstracte hiphop door elkaar vlecht.

“Between beautifully untethered organ melodies and Kamoda's idiosyncratic delivery, the track teases at a bright future for the genre-transcending group.” - XLR8R


OVER KERK / STROOM.TV / TREEHOUSE

Stroom.tv is het heerlijke piratenradiostation met Ziggy Devriendt (aka dj Nosedrip) waarmee Vooruit de voorbije jaren tal van projecten opzette. Meest recente toevoeging aan die lange lijst is het new age-concept Full Moon Healing. Nieuw is Treehouse, een fijn collectief van sociaal bewogen, creatieve geesten die met Treehouse Open Air een uniek openluchtfestival op poten zetten. 

De jongens van KERK toverden de voorbije jaren dan weer een leegstaand fabrieksterrein in Gentbrugge om tot een vrijplaats voor plezier, feest en creatie. Zo injecteerden ze - net zoals Treehouse en Stroom.tv - het culturele leven in Gent met een shot frisse energie. Tijdens BLAUWDRUK sluiten ze met De Sloop de deuren, maar eerst halen ze nog even alles uit de kast.