Official Launch BLAUWDRUK
Official Launch BLAUWDRUK

Official Launch BLAUWDRUK Gratis

di 14.03 / 19:00 - 20:00 / gratis / Theaterzaal

Om 19:00 geven we in de Theaterzaal de officiële aftrap van BLAUWDRUK. Dat doen we met drie stevige statements door Agnes Quackels, artistiek leider van Kunstencentrum BUDA, writer in residence Hind Fraihi en het team van Vooruit. Stadsresidenten Elly Van Eeghem en Simon Allemeersch vertellen over hun meest recente werk. En ook het gloednieuwe artistieke platform Jong Gewei maakt zijn opwachting.


Agnes Quackels 

De Brusselse Agnes Quackels is sinds 2011 artistiek leider van Kunstencentrum BUDA in Kortrijk. Ze organiseert residenties voor performance-artiesten, zet thematische presentatieplatformen op en initieert discursieve ontmoetingen. Ze is ook mede-oprichter van het alternatieve managementbureau Magarita Production.

Voor deze lezing / statement deelt ze haar inzichten over een van de dagelijkse aspecten van een job als curator: liters koffie drinken met artiesten, die zo meer info meegeven over hun ongetwijfeld fenomenaal maar veel te krap gebudgetteerd project. Projecten die misschien wel deel kunnen uitmaken van een volgend ‘sociaal en politiek geëngageerd’ festival.

Agnes stelt een set van oplossingen voor “die je instituut kunnen omtoveren in een fantastisch instituut”, suggesties gebaseerd op een driedaags symposium in BUDA in februari 2017.


Hind Fraihi

Hind Fraihi is bekend als auteur van het visionaire 'Undercover in Klein-Marokko', over het toenemende islamfundamentalisme. Hind zal in 2017 op geregelde tijdstippen inbreken in het programma van Vooruit. Dat kan via een eenvoudige nieuwjaarswens, maar even goed met een statement tijdens BLAUWDRUK of als panellid tijdens Les van de Eeuw.

Met haar motto “verbinding in verwarring” sluit Hind perfect aan bij het engagement van Vooruit om actief in te zetten op een rechtvaardige, diverse samenleving.”


Elly Van Eeghem

Stadsresident Elly Van Eeghem toont een video uit haar recentste onderzoek rond stadsontwikkeling. Een kleine inkijk in de lopende creatie ‘Campus’ in de wijk Nieuw Gent, een oefening in het verbeelden van de stad.


Simon Allemeersch

Simon Allemeersch - lid van Stadsresident Lucinda Ra - vertelt over GRONDWERK. Na ‘Rabot 4-358’ en ‘Het Fioretti Project’ buigt het tijdelijk collectief zich 72 uren lang over de sociale stad.


Jong Gewei

Jong Gewei is een nieuw artistiek platform voor mensen vanaf 16 jaar. Het platform wil de diversiteit van de Gentse straat op het podium en in de kunstopleidingen een plaats geven. Tijdens deze launch geven Serdi, Alex, Anil, Lore, Mustafa, Arber, Yael, Juliette, Jamal en Giovanni alvast een voorsmaakje. Meer op jonggewei.be en vooruit.be.